• ISMERTETŐ

  jógaszigetünk jellemzői
  A mászás egyik nagyon fontos kiegészítője lehet a jóga!
  Hiszen a mászás során nem csak az izomerő és a kifinomult technika fontos, hanem az ízületek és izmok megfelelő mozgástartománya, azok hajlékonysága is. A jóga és mászás kapcsolata azonban nem csak ebben merül ki, hiszen a jógagyakorlatok során mindenki elérheti a teljes testi-lelki ellazulást.
  De természetesen a jóga bárkinek segít, nem csak a mászóknak.
  Vendégeinket a büfé feletti galériáról nyíló 42 négyzetméteres teremben 10 db jógamatraccal, jógatéglával, valamint plédekkel és hevederekkel várjuk. A hangulatvilágításról pedig a teamécsesek és az egyes nálunk oktatott jógafajtáinkhoz illő zenék gondoskodnak.
 • MI A JÓGA?

  jógafajták
  A jóga egy önismereti út, önmagában is hatékony módja testi és mentális képességeink megismerésének és fejlesztésének. Ugyanakkor a falmászást kiválóan támogató tevékenység. Segít a vállöv nyújtásában és a csípő nyitásában.
  Oktatott jógafajtáink bemutatása:

  MÁSZÓSPECIFIKUS JÓGA

  Térképezzük fel és szüntessük meg a testedben felmerülő problémát, ami gátolja a mászásban való fejlődésedet vagy nehezíti a hétköznapjaidat!
   
  Hangsúlyban a tartásjavítás, a rugalmasság növelése, törekszünk az izomegyensúlyra.
   
  Amikor a fizikai test fellélegzik, megpróbáljuk követni a példáját és légzőgyakorlatokat tanulunk. Nem csak a hétköznapi életre, hanem versenyszituációkra, magas terhelési időszakokra vonatkozólag is.
   
  A légzőgyakorlatok elsajátítása fontos lesz a későbbiekben, amikor a koncentrációt és a koordinációt fejlesztjük.

 • JÓGAOKTATÓK

  jógaoktatók bemutatása
  • Kovács Bettina
   Kovács Bettina

   Gyerekkoromtól kezdve mindig mozogtam, de sosem versenyszerűen. Megvolt bennem a potenciál, mégsem alakult úgy az életem, hogy komolyabban foglalkozzak a sporttal.
   A Budapesti Kommunikációs Főiskola elvégzése után nem a szakmámban helyezkedtem el, hanem igyekeztem bepótolni azt, ami úgy éreztem eddig kimaradt az életemből. Egyik pillanatról a másikra történtek a dolgok és már ott találtam magam a Fővárosi Nagycirkusz próbatermében. Minden napos próbákkal, tripla szorgalommal és akarattal eljutottam odáig, hogy Magyarország egyetlen nagycsoportos ugródeszka számában dolgozhassak. 2013-ban felléptünk a Fővárosi Nagycirkuszban, majd külföldi turnékra mentünk, Tunéziába, Máltára és többször Szicíliára.
   2016-ban az Atlantisz gyermekei előadásban léptünk fel itthon, ami azért volt könnyebbség, mert így minden nap találkozhattam a szeretteimmel és szabadnapokon újra mászhattam.
   Négy éve kezdtem mászni, először sziklán, később Csanádi Bence edzésein sajátítottam el az alapokat, majd Táborosi Gábor edzésein feszegettem a határaimat. Versenyeken is kipróbáltam magam, ahol mindig magamról tudtam meg többet, mint sem a mászásról.
   2017 februárjában feloszlott a csoportunk, több ezer kilométerrel magam mögött, nyelvtudással, ismeretségekkel, sok tapasztalattal és némi sérüléssel érkeztem haza. Izomsérülés, túlterhelés, ízületi fájdalmak. Sokszor sérült bokával is dolgoztam – show must go on -, vagy nem melegítettem be kellően a csuklómat kézenálláshoz. Itthon jártam csontkovácsnál, elkezdtem gyógytornázni, ami mind segített rajtam, de a végső megoldásnak a jóga bizonyult. Korábban is jógáztam, amikor épp kedvem tartotta, de amióta rendszeresen csinálom a gyakorlatokat, nem csak a sérüléseim gyógyultak meg, hanem az életminőségem is megváltozott. Érezhető az emésztésemen, a hátamon, az alvásomon, a hétköznapi hozzáállásomon, a mászásról nem beszélve. Könnyebben észreveszem a testem jeleit, hamarabb regenerálódok, a légzéstechnikák által pedig a nehezebb utakból sem zihálva esek le, a mászásom minősége és mennyisége is növekedett.
   Összeállt a fejemben a képlet: Ha nekem segít a jóga az életben és a sportban is, miért ne segítenék én is másoknak? Elkezdtem egy jógaoktató tanfolyamot, ahol alapvetően Iyengar jógát tanultam, de úgy gondoltam, átnézem az összes jógatradíció gyakorlását, mi az, ami fejlesztené a mászók teljesítményét.
   Olyan gyakorlatokat állítottam össze, ami nem csak fizikai szinten mutatkozik meg (csípőnyitás, rugalmas izmok, gyors regenerációs idő), hanem koordináció és koncentráció szempontjából is.
   Mindenkit szeretettel várok, nem számítanak szintek, életkorok, mozgás- vagy életformák.
   Ha szeretnéd fenntartani az egészségi állapotod, megelőzni a sérüléseket, hétköznapi fájdalmakat keress meg bátran. (Ha műtéten estél át, esetleg akut sérülésed van, kérlek előbb konzultálj orvosoddal és mindenképp értesíts engem is, hogy a számodra megfelelő variációt tudd végezni.)

 • JÓGAÓRÁK

  jóga-időpontok
  A JÓGAÓRÁK 2019 ŐSZÉIG SZÜNETELNEK. MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNJÜK!

  HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
  Click on the class name to get additional info
  HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
  Click on the class name to get additional info

  Kérdésed van a jógaórákkal kapcsolatban? Hívd a recepciót a 06-1/400-6326 telefonszámon!

 • JÓGAÓRÁK ÁRAI

  jóga belépőjegyek

  BELÉPŐK

  1 alkalmas jegy: 1.500 Ft

 • HÁZIREND

  jóga- és előadóterem szabályzata

  ÁLTALÁNOS SZABÁLYZAT

  A jóga- és előadótermet csak előzetes egyeztetés útján lehet igénybe venni, aláírt nyilatkozattal és érvényes jegy váltásával, vagy a terembérleti megállapodásban feltüntetett feltételekkel.
  Ha a foglalkozás megkívánja, az öltöző használata kötelező! Öltözőszekrényt érkezési sorrendben tudunk biztosítani.
   

  FELSZERELÉS HASZNÁLAT

  A jóga- és előadóteremben elhelyezett vetítővászon és projektor használata után bérleti díjat kell fizetni. Bérléséhez szükséges engedélyt a recepción kell kérni.
  A jógaórákhoz szükséges matracot, plédet a Monkey Boulder biztosítja, melynek használatát az órára megváltott jegy díja tartalmazza.
  A bérelt/használatra átadott eszközöket a jóga- és előadóterem területéről kivinni tilos!
  A bérelt/használatra átadott felszerelések nem rendeltetésszerű használatából keletkező sérüléseket a bérlő/használó személy köteles megfizetni. Ha a használatba vételkor hibát észlel, kérjük, azonnal jelezze a recepción
   

  HIGIÉNIA

  A jóga- és előadóteremben található parkettán csak tiszta talpú cipővel, esős, saras, latyakos időben a cipő talpát letörölve közlekedjen mindenki.
  A szemetet a teremben kihelyezett tárolókba kell elhelyezni.
  A PET palackokat a recepció mellett elhelyezett gyűjtő egységbe kell összepréselve, kiürítve elhelyezni.
  A jóga- és előadóterem egész területén tilos a dohányzás! Dohányzásra kijelölt hely a sportcsarnokon kívül található!
   

  RECEPCIÓ

  Az üzemeltető személyzet utasításait kötelező betartani. Kérésüket, utasításaikat mindig végre kell hajtani, hiszen elsősorban ő(k) felelnek azért, hogy mindenki biztonságban használhassa a jóga- és előadótermet! A biztonságos üzemeléshez azonban minden a jóga- és előadóteremben tartózkodó személy figyelmére szükség van.
   

  VESZÉLY HELYZET / BALESET

  Füst vagy tűz esetén: Riassza a recepciósokat, akik értesítik a Portaszolgálatot és/vagy a Tűzoltóságot.
  A jóga- és előadóterem előtti folyosón elhelyezett oltókészülékkel a lehető leghamarabb oltsa el a tüzet. Veszély esetén, a kijáratokon hagyják el a helységet a lehető leghamarabb.
  Baleset esetén: Riassza a recepciósokat, akik értesítik a Mentőket illetve egyéb hatóságokat.