• ISMERTETŐ

  mászótermünk jellemzői
  Monkey Boulder!
  Szeretnénk, ha ez a név etalonná válna sportunkban! Ennek megfelelően igyekeztünk minden jót behozni a tető alá. Területi nagyságunkkal már így is egyedülállóak vagyunk, így komolyabb versenyeket is meg tudunk szervezni, ahova még a kíváncsi nagyérdemű is elfér.
  800 nm alapterületünkön található a hatalmas mászóterem valamint két galéria is.
  A mászóterem változatos alakzatú falain több mint 100 út található, ahol egy időben akár 60-70 ember is kényelmesen tud mászni. 25 nagy elemmel kiegészítve több mint 3000 fogás és még 7000 üres csavarhely várja a variációs lehetőségeket. Minden hónapban változnak a feladatok, amiket szakavatott kezek alakítanak élvezhetővé mindenféle nehézségben, a kezdőtől a profi szintig.
  Egyedülálló a plafonrész mérete is, ami akár 15 m mászásra ad lehetőséget erős áthajlásban. Ez a profik egyik kedvence! Nagy hangsúlyt fektettünk azonban a teljesen kezdő mászókra is, rengeteg rájuk szabott út található a kevésbé áthajló szakaszokon.
  Középen helyezkedik el egy pihenőrész, ahol el lehet kulturáltan helyezni az enni-innivalókat, lehetőség van telefontöltésre vagy gyönyörködhetünk akár a banánfa növekedésében.
  Elérhető távolságban van a recepciós pult is, ahol a kis büfé részen enyhíteni tudja minden sportoló evés-ivás iránti vágyát. Ugyanitt lehetőség van kisebb dolgok beszerzésére, a ziától kezdve a bandázsig.
  A két galéria közül a nagyobbikon egy igen színvonalas és szintén egyedi edzőrész helyezkedik el (campus, fingerboard, különféle húzódzkodók, bordásfal, haspad, denevérpad, bodyrope és megannyi edzőszerszám), valamint egy kis gyógysarok a Gerecse SE jóvoltából krémekkel, gyógylámpákkal.
  A recepció feletti kisebb galérián enni-inni, beszélgetni, olvasgatni vagy akár az ingyen wifivel csatlakozni is lehet a világhálóra.
  Innen nyílik az előadó valamint az Excelsior Hegymászó SE által üzemeltetett szertár. Ez utóbbi nagy segítség lehet azoknak, akik sziklára, via ferrata-ra vagy komolyabb hegyi túrákhoz keresnek eszközöket/szerszámokat.
  Ha pedig komolyabb felszerelésekre van szükség, a bejárati folyosón az öltözőkkel szemben helyezkedik el a mászóbolt, amit a maszas.hu üzemeltet. Komolyabb webshop rendszerükön keresztül szinte bármi megrendelhető és átvehető rövid határidővel.
 • MI A BOULDER?

  boulderezésről általában
  Sziklamászás. Ezt a szót már sokan ismerik.
  Boulderezés. Ezt már kevésbé.
  A boulderezés a sziklamászás legfiatalabb ágazata amelyben az egész kis sziklák meghódítása a cél.
  Ez egyfajta esszenciája a mászásnak, mert mind technikailag mind erőnlétileg sűrített problémamegoldást jelent.
  Senki ne becsülje le, komoly kihívások ezek a méretek ellenére. Maximálisan végletekig kidolgozott mozdulatok jellemzik a legnehezebb problémákat amit rendszerint sok sok gyakorlás után oldanak meg a próbálkozók. Teremváltozata ma már igen népszerű a sziklafalakban bővelkedő országokban is, de már a kevésbé hegyes területeken is felfigyeltek áldásos és komplex hatásaira.
  A teremváltozat ma már önálló egység, versenyeket már kizárólag ilyen körülmények között tartanak és a védett körülmények miatt hatalmas fejlődésen esett át az elmúlt 10 évben.
  Jelenleg világkupákon és különböző nagyon rangos eseményeken méretik meg magukat a versenyzők.
  A boulder definiciója a kisebb magasságban, hevederek nélküli mászás ahol a mászó biztonságáról vastag szivacsréteg gondoskodik, amit beltéren telepítenek kültéren azonban általában a mászóknak kell magukkal vinniük. Ezeket a speciális szivacsokat külön erre a célra építik és hordozhatóra tervezik. Nevük crash pad.
  Történetileg a boulderezés kialakulásáról: A mászótechnika csiszolásának folyományaként vetődött a tekintet az egészen kicsi sziklákra, kődarabokra (boulder) amelyeknek a megmászásával specializált feladatokkal szembesülhettek a mászók könnyen elérhető magasságokban. Ez aztán egy idő után annyira lekötötte a vele foglalkozókat, hogy mára már ez is külön sportággá fejlődött. A könnyű feladatoktól az elképzelhetetlen nehézségekig bővült a paletta ezért mindenki számára nyújt élvezetet ez a mozgás és ebben rejlik népszerűségének egyik oka.
  A mászócipők és biztosító eszközök rohamos fejlődése lehetővé tette, hogy az amúgy is extrém sportban extrém fejlődés mutatkozzon. Sorra nyíltak a természetes mászóhelyek, amit úgymond kiépítenek a helyi mászók, azaz biztonságossá tesznek és sorra nyíltak/nak a mászótermek, ahol ezt a sportot gyakorolni lehet teljesen védett körülmények között is.
  A boulderezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Ennek egyik oka, hogy akár egyedül is, speciális biztosító felszerelés nélkül űzhető, mindössze egy mászócipő és egy magnéziumpor tartó táska szükséges hozzá, valamint társaságban is meglehetősen szórakoztató időtöltés. A boulderezés önálló verseny-sporttá is vált. Olimpiai bevezetése folyamatban van.

  KI BOULDEREZHET?

  Bárki boulderezhet! Nincs kortól és nemtől függő korlátozás. A boulder szó angolból származtatott és kőtömböt, szikladarabot jelent. A boulderezés pedig ezen kis szikladarabok megmászását jelenti.
  Itt nem kell kötél, hevederzet a mászáshoz, ez által még szabadabb a mozgás élménye.
  Mindegyikünk emlékszik még, hogy gyermekkorunkban mennyire jó volt fára mászni vagy kisebb sziklákra felkapaszkodni. Itt is nagyon hasonló az élmény. A boulderezés tulajdonképpen egy ősi tehetségre alapuló nagyon szórakoztató természetes mozgás. Játékosság van benne, erő, dinamizmus és koordináció. Minden izmot megmozgat, ezért edzi az egész testet. Ugyanakkor a komplex mozdulatsorok megtanulásával fejlődik az egyensúly és a koordinációs képesség is.
  Az a szép a boulderezésben, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő fokozatot és onnantól nincs megállás.
  A csarnokunkban 4,5 méteres a maximális mászómagasság és egy 35 cm vastag szivacsszőnyeg biztosítja a biztonságos földet érést. Kezdők és haladók is találnak maguknak megfelelő számú bouldert, nincs két egyforma kihívás és a kudarctól sem kell tartanunk hiszen széles skálán mutatkoznak a nehézségek.
  El vagy macskásodva, mert sokat foglalkozol ülőmunkával? A boulder átmozgat és lelazít egyben.
  Mászol már és szeretnéd javítani a technikádat vagy edzeni egy mozdulatra? A boulder a megoldás!
  A legjobb pedig, hogy mindezt társaságban teheted, megosztva másokkal egy-egy kunszt/boulder/ probléma tapasztalatait ezzel is inspirálva egymást.
   

  MI KELL A BOULDEREZÉSHEZ?

  • Kényelmes (sport) ruházat, amely szabad mozgást biztosít, egy pár mászó cipő és esetleg egy magnéziás táska, hogy a kéz ne csússzon. Akinek nincs mászó cipője, bérelni tud a recepción.
  • Alapismeretek, amelyet tájékoztató jellegű előadás keretében minden kezdő látogatónak biztosítunk egy alkalommal.
  • Edzésekkel fejlesztheted képességeidet és egyre nehezebb problémákat tudsz majd megoldani. Edzéseinkre jelentkezhetsz a recepción! Első alkalommal személyes regisztrációt kérünk.
 • BOULDEREDZŐK

  edzők bemutatása
  • Kerényi Barna
   KERÉNYI BARNA

   2006-ban kezdtem mászni, azóta megszállottként mászom, amennyit csak tudok. Sok mindent kipróbáltam, amit ez a sport nyújthat (boulderezés, sportmászás, több kötélhosszas utak, deep water solo, solo, versenyzés). A felsoroltak közül a boulderezés fogott meg a legjobban. Számomra ez az az ága a mászásnak, amely a leginkább magába sűríti mindazt, amit szeretek benne, a fizikai és mentális kihívástól a technikai nehézségeken át egészen a barátokkal közösen töltött időig.
   Szeretem inkább rejtvényként felfogni a megmászandó problémákat, mint leküzdendő akadályként. Sosem az foglalkoztat, mennyire kell erősnek lennem, ahhoz, hogy feljussak egy adott boulderen, épp ellenkezőleg: hogyan tudok itt feljutni a lehető legkisebb energia befektetéssel, az adottságaimat legjobban használva? Érdekes megtapasztalni, hogy a mentális felkészültség épp olyan hatékony, ha nem hatékonyabb, mint a fizikai.
   Egyszer egy barátom a következő kérdést tette fel: “Hallod fater, én csak azt nem értem, hogy te hogyan tudsz 7A testtel 8B-ket mászni?!” Hát így.
   Edzéseimen ezt a szemléletet igyekszem megértetni, mindenkivel aki erre fogékony.
    

  • Csanádi Bence
   CSANÁDI BENCE

   2007 tavaszán volt szerencsém először találkozni ezzel a mozgásformával, életstílussal. Egy idő után új ingerekre, élményekre volt szükségem, hogy fejlődhessek. Új helyeken és más társaságokban próbáltam ki magam. 2010 nyarán jutottam ki első ízben külföldre: Magic Wood szikláin másztam az első 7A nehézségű boulderem.
   A következő két évben a versenyekre összpontosítottam: korosztályos magyar bajnoki cím, majd 2013 a nyílt kategóriában ötödik helyen végeztem.
   Ekkor már ismét a természet, a sziklán való mozgás motivált: még ez év nyarán megmásztam az első 7C nehézségű boulderem, majd októberben a Sámsont (8A/+) másztam meg, az ország egyik legszebb koreográfiájú vonalvezetést.
   2012 után 2013-ban is sikerült a Spider Kupa több mint 100 fős mezőnyében döntőbe jutnom, ahol a 4. helyen végeztem.
   A 2014-es esztendő első fele is több eredményt hozott: Egy évnyi munka után megmásztam a “nemezis” utam a Kávéfőzőt (8A) majd pár hónapra rá elsőként ismételtem az Üvöltő Sámson-t (8A+). Négy év után visszatértem Magic Woodba is: Bejegyezhettem az első 7C flash mászásom és egy 8A nehézségű plafont is. Fontosnak tartom a változatosságot, az új ingereket és tapasztalatokat.
   2010-ben kezdtem el gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozni. Szeretném a tapasztalataim úgy átadni az arra fogékonyaknak, hogy a tanultakat a későbbiekben önállóan is tudják kamatoztatni. Nagy hangsúlyt fektetek a probléma felismerő és megoldó készségre, illetve a technikára. Kezdő és haladó mászókkal is foglalkozom. Az egyéni igényeket is figyelembe véve tartom csoportos edzéseimet.
    

   Eredmények

   • 2011. Korosztályos Magyar Bajnok
   • 2012. Spider Boulder kupa 7. hely
   • 2013. Spider Boulder kupa 4. hely
   • 2013. Nyílt Magyar Bajnokság 5. hely
  • Erbits Gergely
   ERBITS GERGELY

   14 éves koromban kezdtem el mászni Rákosligeten, négy-öt évig a gördeszka és a mászás töltötte ki az életemet, majd lassan a gördeszka beporosodott és maradt a mászás. Ezután pár évvel később volt egy mászóbalesetem, majd két év rehabilitáció következett, aztán ott folytattam ahol abbahagytam. Már a kezdetektől belekóstoltam a versenyzésbe, ahol megismertem a magyar sportmászó közösséget. Táborosi Gáborral is itt hozott össze az élet. Sok tanácsát megfogadtam és igyekeztem elérni, hogy a munka mellett megmaradhasson a sport is az életemben.
   A sport folyamatos imádata átalakult szenvedéllyé, ami azt eredményezte, hogy a mindenkori nyaralás nálam a mászás lett. Eljutottam csodálatos helyekre, Franciaország sziklái teljes mámorba ejtettek.
   A szép technikás mozgás a falon hosszú időt és sok munkát igényel, de aki vár és tesz érte, nem fog csalódni, hiszen ez a sport igényli a gondolkodó hozzáállást.
   Úgy gondolom, hogy a szikla a legjobb mester a földön, így ha teremben mászok tulajdonképpen szinten tartok vagy fejlődöm, hogy aztán a szikla előtt letehessem a tiszteletemet.
   Sziklát szoktam itthon is mászni, bouldert és köteleset egyaránt.
   Három-négy éve kezdtem el edzéseket tartani, eleinte csak gyermek, majd felnőtt edzést is vállaltam.
   Fizikailag sokoldalú sportnak tartom a mászást, amely amellett, hogy saját testünk technikás mozgatására edz, terápiás alkalmazása is egyre elterjedtebb. Pl. gerincferdülésre kimondottan jótékony hatású.

  • Kárpáti Manó
   KÁRPÁTI MANÓ

   2010 környékén, 14 évesen kezdtem el mászni. Előtte jiu-jitsuztam, de egy sérülés miatt abba kellett hagynom. Majd egy ismerősöm ajánlására elmentem kipróbálni ezt a mászás dolgot. Értelemszerűen megszerettem, és határozottan köré szerveződött a kis életem. Főleg kötéllel mászok, de a terem boulder sem áll messze tőlem. Legnehezebb mászásaim 7B-7B+ környékén vannak.
   Mivel van egy halom (4) kistestvérem, ezért egész jól szót értek a gyerekekkel. Az elmúlt másfél évben a Monkey recepcióján dolgoztam, de most átállok a pult másik oldalára. Második éve az Óbudai Waldorf Általános Iskolában tartok edzéseket. A Testnevelési Egyetemen meghirdetett Sportmászó Sportedző OKJ-s képzést márciusban fejezem be.

  • Király Nóra
    
   KIRÁLY NÓRA

   14 éve kezdtem el mászni. Többszörös magyar bajnok vagyok. A sok versenynek köszönhetően rengeteg helyre jutottam el itthon és külföldön. Sok európai országtól kezdve Kínán át egészen Ausztráliáig. Ami pedig még ennél is jobb, hogy rengeteg barátom lett a világ minden tájáról. Szerintem, ami nagyon fontos, hogy merj álmodni valami nagyot, és próbáld meg! Nekem így lett a szponzorom a Boreal (spanyol mászócipőgyártó cég), és így töltöttem idén közel egy hónapot Nürnbergben, a Café Kraftban, ahol sok új dolgot tanultam az edzésről, mászásról és magáról az életről is Ludwig “Dicki” Korbtól.
   És hogy hogyan érzem magam egy jó mászás után? Mosolyogok, boldog vagyok, be nem áll a szám, hogy mennyire jó volt mászni/küzdeni, és a szívemet elönti valami jóleső melegség. Büszke vagyok magamra! 🙂
   “Train smart, climb hard!” – Dicki
    

   Eredmények

   • 2006. Veliko Tarnovo, Ifjúsági Európa Kupa (S) 4. hely
   • 2007. Veliko Tarnovo Ifjúsági Európa Kupa (L) 5. hely
   •           Warsawa Ifjúsági Európa Kupa (L) 7. hely
   •           Kranj Ifjúsági Európa Kupa (L) 6.
   • 2008. Open International de Serre Chevalier/Cadettes 5. hely
   • 2009. European Youth Bouldering Competition L’Argentiere la Bessee 3. hely
   • 2014. K2 Boulder Battle 3.hely
   •           Salewa Rock Show 4.hely
   •           Adidas Boulder Cup 5. hely
  • Martincsák István
    
   MARTINCSÁK ISTVÁN

   Elsőként a barlangászattal ismerkedtem meg, mint kalandvágyó gyermek és ennek folyományaként különféle elhagyatott kőfejtőkbe jártunk fejleszteni az elengedhetetlen kötéltechnikát. Ekkor figyeltem fel a sziklák világára, ahol akkortájt kezdtek az első mászók megjelenni. Őket figyelve érlelődött meg bennem a gondolat, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni.
   14 évesen kezdtem el a mászást óriási lelkesedéssel. Magyarország szikláinak végigjárása után nemzetközi terepeken is egyre több időt töltöttem és rengeteg jó barátra leltem közben. A természet közelsége, a mozgásban rejlő komplexitás és a sikerélmények egy életre elköteleztek a sport iránt.
   A mászáson belül az alpesi, sport és boulder mászás, amik igazán közel állnak hozzám, de némelyik magas hegycsúcs is lázba tud hozni. (pl. Matterhorn)
   A ’90-es és 2000-es években rengeteg versenyen indultam és sokszor sikerült elhoznom a trófeákat. A sport és boulder mászásban a X-es (UIAA) fokozatig sikerült eljutnom, de nem a fokozatot tartom fontosnak, hanem az élményt. Azt az élményt amit csak a mászás adhat. Sokan ezért az élményért életformaként űzik, ahogy én is ezt tettem.
   Volt olyan huszonéves koromban, hogy egy évből kb. 300 nap mászással telt, a többi pedig a kényszerű pihenés. 🙂 Most, hogy már két gyermekem van, többet gondolok rájuk, épp ezért is jött létre ez a terem. A gyerekek sportolása fontos a testi, lelki és szellemi fejlődés szempontjából és én hiszem, hogy ez a sport komplexitásával sok gyermeket köt majd le a jövőben.
   Jelenleg a Monkey Boulder ötletgazdájaként és résztulajdonosaként szervezem a terem szakmai életét.
    

   Szakmai képzettség

   • Alapfokú sziklamászó végzettség
   • Alapfokú alpintechnikai végzettség

   Eredmények

   • 1992. Aggtelek kupa 1. hely
   • 1994. Aggtelek kupa 1. hely
   • 1997. Aggtelek kupa 1. hely
   • 1995. Darvas kupa 1. hely
   • 2009. Real Boulder Jam 1. hely
   • 2010. I. Rákosligeti boulder kupa 1. hely
  • Hideg Szilvia
   HIDEG SZILVIA

   7 évvel ezelőtt találkoztam először a mászás világával. Szerelem lett első mászásra, és rövid időn belül az életem részévé vált. Leginkább a sportág összetettsége fogott meg. Nem csak erőnlétünk fejlesztésére alkalmas, hanem – többek között – a figyelmet és a mozgáskoordinációt is erősíti.
   Az első mászásaim helyszínei műfalak voltak, de szerencsére elég hamar megismerkedtem a sziklamászás világával is. 2015 őszén elvégeztem az Alapfokú Sziklamászó, 2018-ban pedig a Nyári Alpesi tanfolyamot. 2018 őszén sikeres Sportmászó oktatói vizsgát tettem a Testnevelési Egyetem képzésén.
   4 éve foglalkozom 5-8 éves korosztály oktatásával. A gyerekek tanítása számomra sokkal inkább hivatás, mint munka. Szeretném átadni nekik a mozgás örömét és a természet szeretetét.
   Szeretettel várom az izgő-mozgó kis manókat a foglalkozásaimra!
    

   Szakmai képzettség

   • 2015. Alapfokú sziklamászó tanfolyam
   • 2018. Doppingellenőrzési ismeretek
   • 2018. Nyári alpesi tanfolyam
   • 2018. Testnevelési Egyetem – sportmászó sportoktató
  • Táborosi Gábor
   TÁBOROSI GÁBOR

   Miután megszülettem – Herakles félresikerült reinkarnációjaként (a jelek szerint korántsem optimális helyen és időzítéssel) – egy ideig kisgyerek voltam, mint a legtöbben. Később, ennek ellenére néhány dolog érdekelni kezdett. Ezek nagyobbik hányada gyorsan feledésbe merült. Iskolába is jártam, aminek következménye, hogy a matematika, geológia, vagy szociológia 1-2 alapelemét máig nem bírtam elfelejteni. Szerencsére gyakran adódott lehetőségem kedvenc hegyeim és szikláim közé, időnként a föld, vagy a víz alá elbújni, néha a levegőből bámulni a világot. Egy idő múlva rászoktam, hogy másokat is belerángassak az adrenalinnal történő önpusztítás általam ismert módozataiba. Szikrázó elmeéllel fölismerve saját korlátaimat, mások szekírozásába kezdtem, hegymászó oktatóként jobb sorsra érdemes ifjak generációit hülyítve bele kedvenc időtöltésembe.
   Manapság hivatásos sportmászó edzőként ártatlan gyermekekből igyekszem világklasszis versenyzőket nevelni. A versenymászás “örökös” magyar bajnokcsapata, a Meteora Mászócsapat vezetőjeként sok-sok válogatott sportolóval dolgozhatok együtt. Az évek során megannyi komoly nemzetközi sikert értünk el tanítványaimmal!
    

   Szakmai képzettség

   • 1975. Vizsgázott hegymászó
   • 2000. FFME Chamonix – hegyivezető képzés
   • 2002. Testnevelési Egyetem – sportmászó edző
   • 2004. Testnevelési Egyetem – hegymászó sportoktató
   • 2006. Testnevelési Egyetem – hegymászó edző

   Szakmai feladatok

   • Meteora Mászócsapat – elnök, vezető edző
   • Sziklamászó Sportalapítvány- kuratóriumi elnök
   • Testnevelési Egyetem Felnőttképző Intézet – sportmászó edzőképzés – szakvezető tanár
 • MÁSZÓEDZÉSEK

  edzésidőpontok
  HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP
  08.00 – 09.00 Tabi08.00 – 10.00

  felnőtt
  Tabi08.00 – 10.00

  felnőtt
  09.00 – 10.00
  10.00 – 11.00 Tabi10.00 – 12.00

  felnőtt
  Szilvi10.00 – 11.30

  gyerek ***

  Szilvi11.40 – 13.10

  gyerek
  11.00 – 12.00
  12.00 – 13.00
  13.00 – 14.00
  14.00 – 15.00 Manó14.00 – 16.00

  gyerek

  Gergely15.00 – 16.30

  gyerek

  Manó16.00 – 18.00

  gyerek

  Norci16.00 – 18.00

  gyerek

  Gergely16.30 – 18.00

  gyerek

  Szilvi16.30 – 18.00

  gyerek

  Martin17.00 – 18.15

  gyerek

  Norci18.00 – 20.30

  felnőtt

  Martin18.30 – 20.00

  felnőtt

  Gergely19.00 – 21.00

  felnőtt
  Manó14.00 – 16.00

  gyerek

  Gergely15.00 – 16.30

  gyerek

  Szilvi15.00 – 16.30

  gyerek

  Manó16.00 – 18.00

  gyerek

  Norci16.00 – 18.00

  gyerek

  Gergely16.30 – 18.00

  gyerek

  Martin17.00 – 18.15

  gyerek

  Szilvi17.00 – 18.30

  gyerek

  Norci18.00 – 20.30

  felnőtt

  Martin18.30 – 20.00

  felnőtt
  Manó14.00 – 16.00

  gyerek

  Tabi15.00 – 17.00

  gyerek ***

  Manó16.00 – 18.00

  gyerek

  Tabi17.00 – 19.00

  felnőtt ***

  Bandi18.00 – 20.00

  felnőtt

  Évi19.00 – 20.30

  15.00 – 16.00
  16.00 – 17.00 Norci16.00 – 18.00

  gyerek

  Tabi16.00 – 18.00

  gyerek ***

  Bandi17.00 – 19.00

  gyerek

  Tabi18.00 – 20.00

  felnőtt ***

  Barna19.00 – 21.00

  felnőtt

  Bandi19.00 – 22.00

  felnőtt

  Gábor19.15 – 20.45

  Tabi16.00 – 18.00

  gyerek ***

  Szilvi17.00 – 18.30

  gyerek

  Bandi17.00 – 19.00

  gyerek

  Tabi18.00 – 20.00

  felnőtt ***

  Évi19.00 – 20.30

  Barna19.00 – 21.00

  felnőtt

  Bandi19.00 – 22.00

  felnőtt
  17.00 – 18.00
  18.00 – 19.00
  19.00 – 20.00
  20.00 – 21.00
  21.00 – 22.00
  Click on the class name to get additional info

  HÉTFŐ

  KEDD

  SZERDA

  CSÜTÖRTÖK

  PÉNTEK

  VASÁRNAP

  A *-gal jelölt edzések csak megfelelő létszám esetén előre egyeztetve indul!
  A **-gal jelölt edzések csak páros héten!
  A ***-gal jelölt edzésekre kizárólag személyes egyeztetés alapján lehet jelentkezni!
  Az edzésekre a választott edzőnél történő előzetes bejelentkezés szükséges!
  Ezen kívül kötelező a MotiBro felületén is regisztrálnod az edzésen való részvételi szándékodat!

 • MÁSZÓTEREM ÁRAK

  boulderezéshez kapcsolódó árak
  2020. október 15-től visszavonásig
  gyerekjegy: 1.250 Ft (14 éves kor alatt)
  Felnőtt napijegy vásárlása esetén egy 6 év alatti gyerek belépése ingyenes (Egyéb esetben gyerekjegy váltása kötelező!)
  gyerek 10 alkalmas bérlet (érvényes 2 hónapig): 11.000 Ft
  gyerek éves bérlet: 75.000 Ft
  délelőtti felnőtt jegy: 1.700 Ft
  felnőtt napijegy kedvezményes időszak: 2.000 Ft
  felnőtt napijegy csúcsidőszak*: 2.250 Ft
  felnőtt 10 alkalmas bérlet kedvezményes időszak (érv. 2 hónapig): 18.500 Ft
  felnőtt 10 alkalmas bérlet csúcsidőszak* (érv. 2 hónapig): 21.000 Ft
  felnőtt havi korlátlan bérlet: 17.900 Ft
  felnőtt 3 havi bérlet: 49.000 Ft
  felnőtt 6 havi bérlet: 75.000 Ft
  felnőtt éves bérlet: 121.000 Ft
  délelőtti diákjegy: 1.250 Ft
  diákjegy kedvezményes időszak: 1.400 Ft
  diákjegy csúcsidőszak*: 1.700 Ft
  (diákjegyek és bérletek 26 éves kor alatt diákigazolvánnyal, csak együttesen érvényes!)
  diák 10 alkalmas bérlet kedvezményes időszak (érv. 2 hónapig): 13.000 Ft
  diák 10 alkalmas bérlet csúcsidőszak* (érv. 2 hónapig): 14.500 Ft
  diák havi bérlet: 12.000 Ft
  diák 3 havi bérlet: 33.500 Ft
  diák 6 havi bérlet: 54.500 Ft
  diák éves bérlet: 92.000 Ft
   
  ajándék 3 alkalmas bérlet: 6.500 Ft
  flow-jegy: 1.250 Ft (1 órás mászóidő, zárás előtt 1 órával)
   
  Sportkártya kiegészítő jegy kedvezményes időszak: 350 Ft
  Sportkártya kiegészítő jegy csúcsidőszak*: 400 Ft
   
  Figyelem! Minden edzésre belépőjegy váltása is kötelező!
  HÉTVÉGI CSALÁDI KEDVEZMÉNY!
  Hétvégén 2-től 5 gyerekig gyerekenként 10% kedvezmény minden belépőjegy árából.
  (Pl. egy szülő esetén 5 gyerekkel már 50% a kedvezmény!)
   
  *Csúcsidőszak, a 17.00-22.00 közötti időszak. A csúcsidőszakban történő kedvezményes időszakra váltott bérlettel való belépésnél, kiegészítő jegyet kell vásárolni.
   

  FELSZERELÉS BÉRLÉS / ALKALOM

  mászócipő: 600 Ft
  ziazsák: 400 Ft
  Első látogatáskor a felszereléseket ingyen biztosítjuk a készlet erejéig!

  Sportkártya AYCM
  K&H SZÉP kártya OTP SZÉP kártya
  MKB SZÉP kártya SZÉP+ kártya

 • HÁZIREND

  mászóterem szabályzata
  A boulder-terem mesterséges környezete nem csökkenti az esetleges sérülések kockázatát. A boulder-teremben minden esés magába foglalja a sérülés kockázatát a biztonsági szivacs használata mellett is. A lehetőségekhez mérten minden látogató köteles az esés és sérülés kockázatát minimalizálni saját és mások testi épségének megőrzése érdekében.
  A boulder-teremben lévő szabályok betartása közös érdek.
  A szabályzat be nem tartása esetén a személyzet udvariasan megkérheti a távozásra az azt be nem tartót.
  A boulder-terem személyzete és edzői alkalmasak mászók, vagy csoportok felügyeletére.

  ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

  A boulder-falakat csak az használhatja, aki a recepción bejelentkezett, aláírásával igazolta, hogy saját felelősségére sportol a teremben és a jelen szabályzatot megismerte és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti, valamint rendelkezik érvényes belépőjeggyel, vagy bérlettel. A bérlet nem jogosít fel senkit soron kívüli belépésre.
  Az öltöző használata kötelező! Öltözőszekrényt érkezési sorrendben tudunk biztosítani. Öltözőszekrény kulcsot bejelentkezéskor a recepción adunk letét (fényképes igazolvány) ellenében. Az öltöző ajtókat a biztonság érdekében kérjük zárva tartani. Az öltözőszekrény kulcs elvesztése esetén 2000 Ft fizetendő.
  Minden problémát a fallal, fogásokkal, bérelt felszereléssel, vagy mások viselkedésével kapcsolatban haladéktalanul jelenteni kell az üzemeltető személyzetnek. Veszélyt jelenthet a mászóra a fogások törése, elfordulása, a szivacsra került idegen tárgyak.
  Figyelni kell a többi mászóra, legyen tisztában azok helyzetével, kerülje el mások veszélyeztetését, és hogy olyan helyzet alakuljon ki, ahol egymást veszélyeztethetik. A boulder-terembe behozott csomagokat, palackokat tilos a mászófal alatt tárolni, és olyan helyre elhelyezni, ahol balesetet okozhat (pl. elesés, ráesés). Ezek elhelyezésére külön rész van kialakítva.
  A teremben a magnézium használata egészségügyi okokból szabályozott. Csak feltöltött magnéziumos táska használható. A recepciós köteles ellenőrizni ezt és tőle bérelhető is kisebb mennyiségben. A kiömlött magnéziumot azonnal fel kell takarítani, vagy jelezni a recepciósnak.
  A lezárt boulder falra engedély nélkül felmászni tilos!
  Minden résztvevő kötelezi magát, hogy nem áll alkoholos, drogos, gyógyszer befolyásoltság alatt, amely veszélyes és ártalmas lehet az éberségre. Aki veszélyezteti a többi résztvevőt, kizárható a mászásból! Az üzemeltető személyzet utasítására a résztvevők kötelesek a legrövidebb idő alatt elhagyni az érintett területet.
  A boulder-terem területére állatok behozása nem megengedett.
   

  MÁSZÁS

  A mászás megkezdése előtt minden olyan kiegészítőt, ékszert le kell venni, ami beakadhat valahová. Soha ne másszon mások fölé vagy alá. Mászó alatt tilos tartózkodni, kivétel a figyelő ember (spot). Mászásnál az egymás melletti zónában mászók között 2 méteres védő távolság betartása kötelező. Mindig a saját képességeinek megfelelő nehézséget válasszon. Kerülje a nem szándékos esést és a leugrást.
   

  HIGIÉNIA

  A boulder-terem területén higiéniai okokból mezítláb és zokniban járni és mászni tilos. Javasoljuk, hogy a boulder-teremben viseljen papucsot, amikor nem mászik. A fal csak tiszta talpú mászócipővel használható. A szemetet a teremben kihelyezett tárolókba kell elhelyezni. A PET palackokat a recepció mellett elhelyezett gyűjtő egységbe kell összepréselve, kiürítve elhelyezni. A terem egész területén tilos a dohányzás!
  Dohányzásra kijelölt hely a sportcsarnokon kívül található!
   

  RECEPCIÓ

  Az üzemeltető személyzet utasításait kötelező betartani. Kérésüket, utasításaikat mindig végre kell hajtani, hiszen elsősorban ő(k) felelnek azért, hogy mindenki biztonságban használhassa a boulder-termet! A biztonságos üzemeléshez azonban minden boulder-teremben tartózkodó személy figyelmére szükség van.
   

  FELSZERELÉS BÉRLÉS

  Lehetőség van mászócipő, magnéziazsák bérlésére. A bérelt eszközöket a boulder-terem területéről kivinni tilos. A bérelt mászócipő kizárólag zokniban használható. A bérelt felszerelésekben, azok nem rendeltetésszerű használata miatt okozott kár a bérlőt terheli. A boulder-teremben elhelyezett eszközöket rendszeresen ellenőrizzük, és szükség esetén gondoskodunk azok cseréjéről. Ha mászás során bármilyen rendellenességet, hibát, anyaghibát (pl. sérült fogás, szivacs) vagy emberi szabálytalanságot észlel, a saját és mások biztonsága érdekében kérjük, hogy azonnal jelezze a recepciósnak. Az öltözőszekrényekben vagy a csarnok más területén elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. A recepción lehetőség van kisebb értéktárgyak biztonságos elhelyezésére.
   

  VESZÉLY HELYZET / BALESET

  Füst vagy tűz esetén: Riassza a recepcióst, akik értesítik a Portaszolgálatot és/vagy a Tűzoltóságot. A recepció mellett elhelyezett oltókészülékkel a lehető leghamarabb oltsa el a tüzet. Veszély esetén a kijáratokon hagyják el a helységet a lehető leghamarabb.
  Baleset esetén: Riassza a recepcióst, aki értesíti a Mentőket illetve egyéb hatóságokat.