MÁSZÓTEREM

 • ISMERTETŐ

  mászótermünk jellemzői

  Monkey Boulder!
  Szeretnénk, ha ez a név etalonná válna sportunkban! Ennek megfelelően igyekeztünk minden jót behozni a tető alá. Területi nagyságunkkal már így is egyedülállóak vagyunk, így komolyabb versenyeket is meg tudunk szervezni, ahova még a kíváncsi nagyérdemű is elfér.
  800 nm alapterületünkön található a hatalmas mászóterem valamint két galéria is.
  A mászóterem változatos alakzatú falain több mint 100 út található, ahol egy időben akár 60-70 ember is kényelmesen tud mászni. 25 nagy elemmel kiegészítve több mint 3000 fogás és még 7000 üres csavarhely várja a variációs lehetőségeket. Minden hónapban változnak a feladatok, amiket szakavatott kezek alakítanak élvezhetővé mindenféle nehézségben, a kezdőtől a profi szintig.
  Egyedülálló a plafonrész mérete is, ami akár 15 m mászásra ad lehetőséget erős áthajlásban. Ez a profik egyik kedvence! Nagy hangsúlyt fektettünk azonban a teljesen kezdő mászókra is, rengeteg rájuk szabott út található a kevésbé áthajló szakaszokon.
  Középen helyezkedik el egy pihenőrész, ahol el lehet kulturáltan helyezni az enni-innivalókat, lehetőség van telefontöltésre.
  Elérhető távolságban van a recepciós pult is, ahol a kis büfé részen enyhíteni tudja minden sportoló evés-ivás iránti vágyát. Ugyanitt lehetőség van kisebb dolgok beszerzésére, a ziától kezdve a bandázsig.
  A két galéria közül a nagyobbikon egy igen színvonalas és szintén egyedi edzőrész helyezkedik el (campus, fingerboard, különféle húzódzkodók, bordásfal, haspad, denevérpad, bodyrope és megannyi edzőszerszám).
  A recepció feletti kisebb galérián enni-inni, beszélgetni, olvasgatni vagy akár az ingyen wifivel csatlakozni is lehet a világhálóra.
  Innen nyílik az előadó valamint az Excelsior Hegymászó SE által üzemeltetett szertár. Ez utóbbi nagy segítség lehet azoknak, akik sziklára, via ferrata-ra vagy komolyabb hegyi túrákhoz keresnek eszközöket/szerszámokat.
  Ha pedig komolyabb felszerelésekre van szükség, a bejárati folyosón az öltözőkkel szemben helyezkedik el a mászóbolt, amit a maszas.hu üzemeltet. Komolyabb webshop rendszerükön keresztül szinte bármi megrendelhető és átvehető rövid határidővel.
 • MI A BOULDER?

  boulderezésről általában

  Sziklamászás. Ezt a szót már sokan ismerik.
  Boulderezés. Ezt már kevésbé.
  A boulderezés a sziklamászás legfiatalabb ágazata amelyben az egész kis sziklák meghódítása a cél.
  Ez egyfajta esszenciája a mászásnak, mert mind technikailag mind erőnlétileg sűrített problémamegoldást jelent.
  Senki ne becsülje le, komoly kihívások ezek a méretek ellenére. Maximálisan végletekig kidolgozott mozdulatok jellemzik a legnehezebb problémákat amit rendszerint sok sok gyakorlás után oldanak meg a próbálkozók. Teremváltozata ma már igen népszerű a sziklafalakban bővelkedő országokban is, de már a kevésbé hegyes területeken is felfigyeltek áldásos és komplex hatásaira.
  A teremváltozat ma már önálló egység, versenyeket már kizárólag ilyen körülmények között tartanak és a védett körülmények miatt hatalmas fejlődésen esett át az elmúlt 10 évben.
  Jelenleg világkupákon és különböző nagyon rangos eseményeken méretik meg magukat a versenyzők.
  A boulder definiciója a kisebb magasságban, hevederek nélküli mászás ahol a mászó biztonságáról vastag szivacsréteg gondoskodik, amit beltéren telepítenek kültéren azonban általában a mászóknak kell magukkal vinniük. Ezeket a speciális szivacsokat külön erre a célra építik és hordozhatóra tervezik. Nevük crash pad.
  Történetileg a boulderezés kialakulásáról: A mászótechnika csiszolásának folyományaként vetődött a tekintet az egészen kicsi sziklákra, kődarabokra (boulder) amelyeknek a megmászásával specializált feladatokkal szembesülhettek a mászók könnyen elérhető magasságokban. Ez aztán egy idő után annyira lekötötte a vele foglalkozókat, hogy mára már ez is külön sportággá fejlődött. A könnyű feladatoktól az elképzelhetetlen nehézségekig bővült a paletta ezért mindenki számára nyújt élvezetet ez a mozgás és ebben rejlik népszerűségének egyik oka.
  A mászócipők és biztosító eszközök rohamos fejlődése lehetővé tette, hogy az amúgy is extrém sportban extrém fejlődés mutatkozzon. Sorra nyíltak a természetes mászóhelyek, amit úgymond kiépítenek a helyi mászók, azaz biztonságossá tesznek és sorra nyíltak/nak a mászótermek, ahol ezt a sportot gyakorolni lehet teljesen védett körülmények között is.
  A boulderezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Ennek egyik oka, hogy akár egyedül is, speciális biztosító felszerelés nélkül űzhető, mindössze egy mászócipő és egy magnéziumpor tartó táska szükséges hozzá, valamint társaságban is meglehetősen szórakoztató időtöltés. A boulderezés önálló verseny-sporttá is vált. Olimpiai bevezetése folyamatban van.

  KI BOULDEREZHET?

  Bárki boulderezhet! Nincs kortól és nemtől függő korlátozás. A boulder szó angolból származtatott és kőtömböt, szikladarabot jelent. A boulderezés pedig ezen kis szikladarabok megmászását jelenti.
  Itt nem kell kötél, hevederzet a mászáshoz, ez által még szabadabb a mozgás élménye.
  Mindegyikünk emlékszik még, hogy gyermekkorunkban mennyire jó volt fára mászni vagy kisebb sziklákra felkapaszkodni. Itt is nagyon hasonló az élmény. A boulderezés tulajdonképpen egy ősi tehetségre alapuló nagyon szórakoztató természetes mozgás. Játékosság van benne, erő, dinamizmus és koordináció. Minden izmot megmozgat, ezért edzi az egész testet. Ugyanakkor a komplex mozdulatsorok megtanulásával fejlődik az egyensúly és a koordinációs képesség is.
  Az a szép a boulderezésben, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő fokozatot és onnantól nincs megállás.
  A csarnokunkban 4,5 méteres a maximális mászómagasság és egy 40 cm vastag szivacsszőnyeg biztosítja a biztonságos földet érést. Kezdők és haladók is találnak maguknak megfelelő számú bouldert, nincs két egyforma kihívás és a kudarctól sem kell tartanunk hiszen széles skálán mutatkoznak a nehézségek.
  El vagy macskásodva, mert sokat foglalkozol ülőmunkával? A boulder átmozgat és lelazít egyben.
  Mászol már és szeretnéd javítani a technikádat vagy edzeni egy mozdulatra? A boulder a megoldás!
  A legjobb pedig, hogy mindezt társaságban teheted, megosztva másokkal egy-egy kunszt/boulder/ probléma tapasztalatait ezzel is inspirálva egymást.
   

  MI KELL A BOULDEREZÉSHEZ?

  • Kényelmes (sport) ruházat, amely szabad mozgást biztosít, egy pár mászó cipő és esetleg egy magnéziás táska, hogy a kéz ne csússzon. Akinek nincs mászó cipője, bérelni tud a recepción.
  • Alapismeretek, amelyet tájékoztató jellegű előadás keretében minden kezdő látogatónak biztosítunk egy alkalommal.
  • Edzésekkel fejlesztheted képességeidet és egyre nehezebb problémákat tudsz majd megoldani. Edzéseinkre jelentkezhetsz a recepción! Első alkalommal személyes regisztrációt kérünk.
 • BOULDEREDZŐK

  edzők bemutatása

  • Balázs András
   BALÁZS ANDRÁS

   Már gyerekkoromban imádtam mindenhova felmászni. A sportmászást 2002-ben kezdtem rehabilitációs jelleggel. A karomat egy súlyos baleset érte, aminek következtében majdnem elvesztettem, de sikerült megmenteni. Az orvosaim javasolták a mászást. Nem csak erősített, hanem az idegek gyógyulását is segítette a precíz mozdulatokkal. Azóta még jobban megszerettem ezt a mozgás formát, nem beszélve az emberekről, akiket a mászáson keresztül ismerhettem meg!
   Több ifi magyar bajnoki címet is sikerült szereznem, ezek közül talán a 2010-es ifi 'A' kategóriás győzelmemre vagyok a legbüszkébb. Az utóbbi időben inkább sziklán találtam meg a mászás szépségét, de 2019-ben is sikerült 5. helyet elérnem a nyílt magyar boulder bajnokság győri fordulóján. 2020-ban végeztem el a Testnevelési Egyetem Sportmászó edzői OKJ-s képzését.
   A mászást komplex módon közelítem meg, modern edzésmódszerekkel a mentális és fizikai képességek egyensúlyára törekszem.
   Edzéseimen szeretném megosztani a mozgás élményét és a hálát amit a mászás iránt érzek!
    
   [columns]
   [column_left]
   [box_header]Szakmai képzettség[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']2020. Testnevelési Egyetem - sportmászó sportedző[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [/columns]
   [box_header]Edzésidőpontok[/box_header]
   [timetable class="andris"]

  • Erbits Gergely
   ERBITS GERGELY

   14 éves koromban kezdtem el mászni Rákosligeten, négy-öt évig a gördeszka és a mászás töltötte ki az életemet, majd lassan a gördeszka beporosodott és maradt a mászás. Ezután pár évvel később volt egy mászóbalesetem, majd két év rehabilitáció következett, aztán ott folytattam ahol abbahagytam. Már a kezdetektől belekóstoltam a versenyzésbe, ahol megismertem a magyar sportmászó közösséget. Táborosi Gáborral is itt hozott össze az élet. Sok tanácsát megfogadtam és igyekeztem elérni, hogy a munka mellett megmaradhasson a sport is az életemben.
   A sport folyamatos imádata átalakult szenvedéllyé, ami azt eredményezte, hogy a mindenkori nyaralás nálam a mászás lett. Eljutottam csodálatos helyekre, Franciaország sziklái teljes mámorba ejtettek.
   A szép technikás mozgás a falon hosszú időt és sok munkát igényel, de aki vár és tesz érte, nem fog csalódni, hiszen ez a sport igényli a gondolkodó hozzáállást.
   Úgy gondolom, hogy a szikla a legjobb mester a földön, így ha teremben mászok tulajdonképpen szinten tartok vagy fejlődöm, hogy aztán a szikla előtt letehessem a tiszteletemet.
   Sziklát szoktam itthon is mászni, bouldert és köteleset egyaránt.
   Három-négy éve kezdtem el edzéseket tartani, eleinte csak gyermek, majd felnőtt edzést is vállaltam.
   Fizikailag sokoldalú sportnak tartom a mászást, amely amellett, hogy saját testünk technikás mozgatására edz, terápiás alkalmazása is egyre elterjedtebb. Pl. gerincferdülésre kimondottan jótékony hatású.

   [box_header]Edzésidőpontok[/box_header]
   [timetable class="gergely"]

  • Lality Levente
   LALITY LEVENTE

   2007-ben, 20 éves koromban ismerkedtem meg a mászással, Debrecenben a TK falmászó teremben. A rákövetkező napot már sziklán folytattam. Természet, szabadság, félelem, bátorság, harc, béke furcsa elegye volt ez az egész, és én egyből beleszerelmesedtem. A mászás számomra egy ablak a világra, életforma, ami mozgat és új kalandok, országok felé csábít.
   2012-től volt szerencsém Japánban eltölteni 2 évet. A B-Pump Tokyo Akihabara boulderteremben voltam edző és útépítő. Kezdőkkel és gyerekekkel foglalkoztam. Hiszem, hogy a mászás, a mozgás és a szeretet univerzális nyelvek, képesek szakadékokat áthidalni és falakat ledönteni.
   Szakmámat tekintve kutató biológus vagyok. Azonban nem tudtam ellenálni a hívásnak, így a Testnevelési Egyetemen sportmászó sportedzőként is végeztem.
   A Monkey-csapatnak 2018-ban lettem a tagja. Gyerekedzőként és útépítőként színesítem az amúgy is színes mindennapokat, 2020. szeptemberétől pedig a terem falmestere és egyben szakmai koordinátora is vagyok.
   A Hópárduc Alapítvány oktatójaként 2019 óta vagyok jelen. Hiszem, hogy a mászás terápia, gyógyír testnek és léleknek.
   Elsősorban sportmászónak tartom magam, de imádok boulderezni. Úgy gondolom, a mászás egy regény, a boulderek a betűk és a szavak ebben az írásban.
   Célom, hogy sokoldalú mászó legyek, a mászás minden formáját űzzem. Többet legyek a komfort zónámon kívül, mint belül, és hogy minél több embert rántsak magammal ezen az úton.
    
   [columns]
   [column_left]
   [box_header]Szakmai képzettség[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']2010. Alapfokú alpintechnikai végzettség[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2012-14 B-Pump Tokió Akihabara mászóterem - edzések és útépítés[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2017. Alapfokú sziklamászó tanfolyam[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2017. Testnevelési Egyetem – sportmászó sportedző OKJ[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [column_left]
   [box_header]Szakmai feladatok[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']Gerecse Sziklamászó Sportegyesület - alelnök[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']Monkey falmester, szakmai koordinátor, útépítő[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']Hópárduc Alapítvány - alaptábor edző[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [/columns]
   [box_header]Edzésidőpontok[/box_header]
   [timetable class="lev"]

  • Kárpáti Manó
   KÁRPÁTI MANÓ

   2010 környékén, 14 évesen kezdtem el mászni. Előtte jiu-jitsuztam, de egy sérülés miatt abba kellett hagynom. Majd egy ismerősöm ajánlására elmentem kipróbálni ezt a mászás dolgot. Értelemszerűen megszerettem, és határozottan köré szerveződött a kis életem. Főleg kötéllel mászok, de a terem boulder sem áll messze tőlem. Legnehezebb mászásaim 7B-7B+ környékén vannak.
   Mivel van egy halom (4) kistestvérem, ezért egész jól szót értek a gyerekekkel. Az elmúlt másfél évben a Monkey recepcióján dolgoztam, de most átállok a pult másik oldalára. Második éve az Óbudai Waldorf Általános Iskolában tartok edzéseket. A Testnevelési Egyetemen meghirdetett Sportmászó Sportedző OKJ-s képzést márciusban fejezem be.
    
   [columns]
   [column_left]
   [box_header]Szakmai képzettség[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']2018. Testnevelési Egyetem - sportmászó sportedző[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [/columns]
   [box_header]Edzésidőpontok[/box_header]
   edzések szeptembertől... 9 éves kortól
   [timetable class="mano"]

  • Martincsák István
    
   MARTINCSÁK ISTVÁN

   Elsőként a barlangászattal ismerkedtem meg, mint kalandvágyó gyermek és ennek folyományaként különféle elhagyatott kőfejtőkbe jártunk fejleszteni az elengedhetetlen kötéltechnikát. Ekkor figyeltem fel a sziklák világára, ahol akkortájt kezdtek az első mászók megjelenni. Őket figyelve érlelődött meg bennem a gondolat, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni.
   14 évesen kezdtem el a mászást óriási lelkesedéssel. Magyarország szikláinak végigjárása után nemzetközi terepeken is egyre több időt töltöttem és rengeteg jó barátra leltem közben. A természet közelsége, a mozgásban rejlő komplexitás és a sikerélmények egy életre elköteleztek a sport iránt.
   A mászáson belül az alpesi, sport és boulder mászás, amik igazán közel állnak hozzám, de némelyik magas hegycsúcs is lázba tud hozni. (pl. Matterhorn)
   A '90-es és 2000-es években rengeteg versenyen indultam és sokszor sikerült elhoznom a trófeákat. A sport és boulder mászásban a X-es (UIAA) fokozatig sikerült eljutnom, de nem a fokozatot tartom fontosnak, hanem az élményt. Azt az élményt amit csak a mászás adhat. Sokan ezért az élményért életformaként űzik, ahogy én is ezt tettem.
   Volt olyan huszonéves koromban, hogy egy évből kb. 300 nap mászással telt, a többi pedig a kényszerű pihenés. 🙂 Most, hogy már két gyermekem van, többet gondolok rájuk, épp ezért is jött létre ez a terem. A gyerekek sportolása fontos a testi, lelki és szellemi fejlődés szempontjából és én hiszem, hogy ez a sport komplexitásával sok gyermeket köt majd le a jövőben.
   Jelenleg a Monkey Boulder ötletgazdájaként és résztulajdonosaként szervezem a terem szakmai életét.
    
   [columns]
   [column_left]
   [box_header]Szakmai képzettség[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']Alapfokú sziklamászó végzettség[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']Alapfokú alpintechnikai végzettség[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [column_left]
   [box_header]Eredmények[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']1992. Aggtelek kupa 1. hely[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']1994. Aggtelek kupa 1. hely[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']1997. Aggtelek kupa 1. hely[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']1995. Darvas kupa 1. hely[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2009. Real Boulder Jam 1. hely[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2010. I. Rákosligeti boulder kupa 1. hely[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [/columns]
   [box_header]Edzésidőpontok[/box_header]
   [timetable class="martin"]

  • Táborosi Gábor
   TÁBOROSI GÁBOR

   Miután megszülettem - Herakles félresikerült reinkarnációjaként (a jelek szerint korántsem optimális helyen és időzítéssel) - egy ideig kisgyerek voltam, mint a legtöbben. Később, ennek ellenére néhány dolog érdekelni kezdett. Ezek nagyobbik hányada gyorsan feledésbe merült. Iskolába is jártam, aminek következménye, hogy a matematika, geológia, vagy szociológia 1-2 alapelemét máig nem bírtam elfelejteni. Szerencsére gyakran adódott lehetőségem kedvenc hegyeim és szikláim közé, időnként a föld, vagy a víz alá elbújni, néha a levegőből bámulni a világot. Egy idő múlva rászoktam, hogy másokat is belerángassak az adrenalinnal történő önpusztítás általam ismert módozataiba. Szikrázó elmeéllel fölismerve saját korlátaimat, mások szekírozásába kezdtem, hegymászó oktatóként jobb sorsra érdemes ifjak generációit hülyítve bele kedvenc időtöltésembe.
   Manapság hivatásos sportmászó edzőként ártatlan gyermekekből igyekszem világklasszis versenyzőket nevelni. A versenymászás "örökös" magyar bajnokcsapata, a Meteora Mászócsapat vezetőjeként sok-sok válogatott sportolóval dolgozhatok együtt. Az évek során megannyi komoly nemzetközi sikert értünk el tanítványaimmal!
    
   [columns]
   [column_left]
   [box_header]Szakmai képzettség[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']1975. Vizsgázott hegymászó[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2000. FFME Chamonix - hegyivezető képzés[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2002. Testnevelési Egyetem - sportmászó edző[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2004. Testnevelési Egyetem - hegymászó sportoktató[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2006. Testnevelési Egyetem – hegymászó edző[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [column_left]
   [box_header]Szakmai feladatok[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']Meteora Mászócsapat - elnök, vezető edző[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']Sziklamászó Sportalapítvány- kuratóriumi elnök[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']Testnevelési Egyetem Felnőttképző Intézet – sportmászó edzőképzés – szakvezető tanár[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [/columns]
   [box_header]Edzésidőpontok[/box_header]
   [timetable class="tabi"]

  • Pagács Beatrix
   PAGÁCS BEATRIX

   Szüleimnek köszönhetően már gyerekkorom óta szerves része az életemnek a természet, a túrázás, a mozgás. Óvodás korom óta sportoltam – balett, szertorna, RSG, tánc – és sportolok. Nagyjából 10-11 éve kezdtem el mászni, ami már az első alkalommal szerelem lett. Egyre jobban elmélyedtem a mászás mibenlétében sziklán, műfalon, sportutakban, boulderezésben és több kötélhosszas utakban egyaránt. Számomra a mászás maga a mozgáskoordináció csodás összessége, amely a tánchoz hasonlítható.

   2017-ben egy több hónapos, Gran Canarián töltött "alkotói újra tervezés" során rájöttem, hogy ezt a sok csodás élményt, szeretetet a mászás iránt, tapasztalatot szeretném átadni másnak is.
   Mit jelent számomra a mászás? Közösséget teremt, csodás baráti kapcsolatokat hoz az életbe, elfeledteti a napi és minden gondot (maga a mentális megtisztulás) és a mozgás egyik művészete.
   Gyertek, éljétek át Ti is!
    
   [columns]
   [column_left]
   [box_header]Szakmai képzettség[/box_header]
   [items_list type='simple']
   [item icon='small_arrow right_white']2014. Alapfokú sziklamászó tanfolyam[/item]
   [item icon='small_arrow right_white']2018. Testnevelési Egyetem - sportmászó sportoktató[/item]
   [/items_list]
   [/column_left]
   [/columns]
   [box_header]Edzésidőpontok[/box_header]
   [timetable class="trixi"]

 • MÁSZÓEDZÉSEK

  edzésidőpontok

  [timetable class="andris,gergely,lev,martin,tabi,trixi"]

  A *-gal jelölt edzések csak megfelelő létszám esetén előre egyeztetve indul!
  A **-gal jelölt edzések csak páros héten!
  A ***-gal jelölt edzésekre kizárólag személyes egyeztetés alapján lehet jelentkezni!
  Az edzésekre a választott edzőnél történő előzetes bejelentkezés szükséges!

 • MÁSZÓTEREM ÁRAK

  boulderezéshez kapcsolódó árak

  Érvényes 2024. február 1-től visszavonásig

  NAPI JEGYEK
  délelőtti kedv. idő csúcsidő
  gyerek* mindig 2.000 Ft
  diák** 2.000 Ft 2.000 Ft 2.300 Ft
  felnőtt 2.200 Ft 2.700 Ft 3.000 Ft
  flow*** 1.700 Ft
  BÉRLETEK
  10 alkalmas**** korlátlan
  kedv. idő csúcsidő havi 3 havi 6 havi éves
  gyerek* mindig 18.000 Ft - - - 120.000 Ft
  diák** 18.000 Ft 20.700 Ft 18.000 Ft 46.000 Ft 75.000 Ft 126.000 Ft
  felnőtt 24.300 Ft 27.000 Ft 24.000 Ft 66.000 Ft 99.000 Ft 160.000 Ft
  ajándék     8.600 Ft (3 alkalmas bérlet)

  Figyelem! Minden edzésre belépőjegy váltása is kötelező!

  *  14 éves kor alatt. Felnőtt napijegy vásárlása esetén egy 6 év alatti gyerek belépése ingyenes
  (Egyéb esetben gyerekjegy váltása kötelező!)
  **  diákjegyek és bérletek 26 éves kor alatt diákigazolvánnyal, csak együttesen érvényes!
  ***  1 órás mászóidő, zárás előtt 1 órával
  ****  érvényes az első használattól számított 2 hónapig (a gyerekbérlet 3 hónapig)

  HÉTVÉGI CSALÁDI KEDVEZMÉNY!
  Hétvégén 5 gyerekig gyerekenként 10% kedvezmény egy velük mászó felnőtt belépőjegye árából!

  Kedvezményes időszak: hétköznap 12:00-17:00 és hétvégén egész nap.
  Csúcsidőszak: 17.00-22.00 között. A csúcsidőszakban történő kedvezményes időszakra váltott bérlettel való belépésnél, kiegészítő jegyet kell vásárolni.

   

  FELSZERELÉS BÉRLÉS / ALKALOM

  mászócipő: 700 Ft
  ziazsák: 500 Ft
  Első látogatáskor a felszereléseket ingyen biztosítjuk a készlet erejéig!

  K&H SZÉP kártya OTP SZÉP kártya
  MKB SZÉP kártya SZÉP+ kártya

 • HÁZIREND

  mászóterem szabályzata

  A boulder-terem mesterséges környezete nem csökkenti az esetleges sérülések kockázatát. A boulder-teremben minden esés magába foglalja a sérülés kockázatát a biztonsági szivacs használata mellett is. A lehetőségekhez mérten minden látogató köteles az esés és sérülés kockázatát minimalizálni saját és mások testi épségének megőrzése érdekében.
  A boulder-teremben lévő szabályok betartása közös érdek.
  A szabályzat be nem tartása esetén a személyzet udvariasan megkérheti a távozásra az azt be nem tartót.
  A boulder-terem személyzete és edzői alkalmasak mászók, vagy csoportok felügyeletére.

  ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

  A boulder-falakat csak az használhatja, aki a recepción bejelentkezett, aláírásával igazolta, hogy saját felelősségére sportol a teremben és a jelen szabályzatot megismerte és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti, valamint rendelkezik érvényes belépőjeggyel, vagy bérlettel. A bérlet nem jogosít fel senkit soron kívüli belépésre.
  Az öltöző használata kötelező! Öltözőszekrényt érkezési sorrendben tudunk biztosítani. Öltözőszekrény kulcsot bejelentkezéskor a recepción adunk letét (fényképes igazolvány) ellenében. Az öltöző ajtókat a biztonság érdekében kérjük zárva tartani. Az öltözőszekrény kulcs elvesztése esetén 2000 Ft fizetendő.
  Minden problémát a fallal, fogásokkal, bérelt felszereléssel, vagy mások viselkedésével kapcsolatban haladéktalanul jelenteni kell az üzemeltető személyzetnek. Veszélyt jelenthet a mászóra a fogások törése, elfordulása, a szivacsra került idegen tárgyak.
  Figyelni kell a többi mászóra, legyen tisztában azok helyzetével, kerülje el mások veszélyeztetését, és hogy olyan helyzet alakuljon ki, ahol egymást veszélyeztethetik. A boulder-terembe behozott csomagokat, palackokat tilos a mászófal alatt tárolni, és olyan helyre elhelyezni, ahol balesetet okozhat (pl. elesés, ráesés). Ezek elhelyezésére külön rész van kialakítva.
  A teremben a magnézium használata egészségügyi okokból szabályozott. Csak feltöltött magnéziumos táska használható. A recepciós köteles ellenőrizni ezt és tőle bérelhető is kisebb mennyiségben. A kiömlött magnéziumot azonnal fel kell takarítani, vagy jelezni a recepciósnak.
  A lezárt boulder falra engedély nélkül felmászni tilos!
  Minden résztvevő kötelezi magát, hogy nem áll alkoholos, drogos, gyógyszer befolyásoltság alatt, amely veszélyes és ártalmas lehet az éberségre. Aki veszélyezteti a többi résztvevőt, kizárható a mászásból! Az üzemeltető személyzet utasítására a résztvevők kötelesek a legrövidebb idő alatt elhagyni az érintett területet.
  A boulder-terem területére állatok behozása nem megengedett.
   

  MÁSZÁS

  A mászás megkezdése előtt minden olyan kiegészítőt, ékszert le kell venni, ami beakadhat valahová. Soha ne másszon mások fölé vagy alá. Mászó alatt tilos tartózkodni, kivétel a figyelő ember (spot). Mászásnál az egymás melletti zónában mászók között 2 méteres védő távolság betartása kötelező. Mindig a saját képességeinek megfelelő nehézséget válasszon. Kerülje a nem szándékos esést és a leugrást.
   

  HIGIÉNIA

  A boulder-terem területén higiéniai okokból mezítláb és zokniban járni és mászni tilos. Javasoljuk, hogy a boulder-teremben viseljen papucsot, amikor nem mászik. A fal csak tiszta talpú mászócipővel használható. A szemetet a teremben kihelyezett tárolókba kell elhelyezni. A PET palackokat a recepció mellett elhelyezett gyűjtő egységbe kell összepréselve, kiürítve elhelyezni. A terem egész területén tilos a dohányzás!
  Dohányzásra kijelölt hely a sportcsarnokon kívül található!
   

  RECEPCIÓ

  Az üzemeltető személyzet utasításait kötelező betartani. Kérésüket, utasításaikat mindig végre kell hajtani, hiszen elsősorban ő(k) felelnek azért, hogy mindenki biztonságban használhassa a boulder-termet! A biztonságos üzemeléshez azonban minden boulder-teremben tartózkodó személy figyelmére szükség van.
   

  FELSZERELÉS BÉRLÉS

  Lehetőség van mászócipő, magnéziazsák bérlésére. A bérelt eszközöket a boulder-terem területéről kivinni tilos. A bérelt mászócipő kizárólag zokniban használható. A bérelt felszerelésekben, azok nem rendeltetésszerű használata miatt okozott kár a bérlőt terheli. A boulder-teremben elhelyezett eszközöket rendszeresen ellenőrizzük, és szükség esetén gondoskodunk azok cseréjéről. Ha mászás során bármilyen rendellenességet, hibát, anyaghibát (pl. sérült fogás, szivacs) vagy emberi szabálytalanságot észlel, a saját és mások biztonsága érdekében kérjük, hogy azonnal jelezze a recepciósnak. Az öltözőszekrényekben vagy a csarnok más területén elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. A recepción lehetőség van kisebb értéktárgyak biztonságos elhelyezésére.
   

  VESZÉLY HELYZET / BALESET

  Füst vagy tűz esetén: Riassza a recepcióst, akik értesítik a Portaszolgálatot és/vagy a Tűzoltóságot. A recepció mellett elhelyezett oltókészülékkel a lehető leghamarabb oltsa el a tüzet. Veszély esetén a kijáratokon hagyják el a helyiséget a lehető leghamarabb.
  Baleset esetén: Riassza a recepcióst, aki értesíti a Mentőket illetve egyéb hatóságokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük