Monkey Boulder!
Szeretnénk, ha ez a név etalonná válna sportunkban! Ennek megfelelően igyekeztünk minden jót behozni a tető alá. Területi nagyságunkkal már így is egyedülállóak vagyunk, így komolyabb versenyeket is meg tudunk szervezni, ahova még a kíváncsi nagyérdemű is elfér.
800 nm alapterületünkön található a hatalmas mászóterem valamint két galéria is.
A mászóterem változatos alakzatú falain több mint 100 út található, ahol egy időben akár 60-70 ember is kényelmesen tud mászni. 25 nagy elemmel kiegészítve több mint 3000 fogás és még 7000 üres csavarhely várja a variációs lehetőségeket. Minden hónapban változnak a feladatok, amiket szakavatott kezek alakítanak élvezhetővé mindenféle nehézségben, a kezdőtől a profi szintig.
Egyedülálló a plafonrész mérete is, ami akár 15 m mászásra ad lehetőséget erős áthajlásban. Ez a profik egyik kedvence! Nagy hangsúlyt fektettünk azonban a teljesen kezdő mászókra is, rengeteg rájuk szabott út található a kevésbé áthajló szakaszokon.
Középen helyezkedik el egy pihenőrész, ahol el lehet kulturáltan helyezni az enni-innivalókat, lehetőség van telefontöltésre.
Elérhető távolságban van a recepciós pult is, ahol a kis büfé részen enyhíteni tudja minden sportoló evés-ivás iránti vágyát. Ugyanitt lehetőség van kisebb dolgok beszerzésére, a ziától kezdve a bandázsig.
A két galéria közül a nagyobbikon egy igen színvonalas és szintén egyedi edzőrész helyezkedik el (campus, fingerboard, különféle húzódzkodók, bordásfal, haspad, denevérpad, bodyrope és megannyi edzőszerszám).
A recepció feletti kisebb galérián enni-inni, beszélgetni, olvasgatni vagy akár az ingyen wifivel csatlakozni is lehet a világhálóra.
Innen nyílik az előadó valamint az Excelsior Hegymászó SE által üzemeltetett szertár. Ez utóbbi nagy segítség lehet azoknak, akik sziklára, via ferrata-ra vagy komolyabb hegyi túrákhoz keresnek eszközöket/szerszámokat.
Ha pedig komolyabb felszerelésekre van szükség, a bejárati folyosón az öltözőkkel szemben helyezkedik el a mászóbolt, amit a maszas.hu üzemeltet. Komolyabb webshop rendszerükön keresztül szinte bármi megrendelhető és átvehető rövid határidővel.